Porsche 911 е машина за пари

16 September 2019 07:08
Porsche 911 е машина за пари
Източник: Porsche
Новото Porsche 911 (модел 992) е сред големите пазарни успехи на 2019 година, а приходите от автомобила са още едно доказателство за това. Анализът на най-печелившите модели го определя като най-успешния във финансово отношение автомобил.

992 се появи по-рано тази година и беше лансиран с идеята, че ще е „по-използваем в ежедневието 911”, който обаче е запазил най-ценните характеристики на предшественика си. Според Autonews Европа всеки един автомобил носи на компанията 47% печалба спрямо инвестицията, а моделът осигурява 29% от приходите на Porsche.

Единственият модел, който осигурява по-висока печалба е Ferrari F8 Tributo с 50% норма на печалба. Но производствената серия на F8 Tributo е едва 50 коли и въпреки това моделът осигурява 17% от приходите на Ferrari.

Естествено, базовата версия на 911 носи най-малко пари, печалбата започва да расте с поръчването на скъпите пакети с опции и различните специални нива на оборудване. Най-смелите прогнози са, че само версията Turbo на 911 може да осигури приходи в размер на половин милиард долара на Porsche.

Има и още нещо – интересът към марката в Китай продължава да расте, което се отразява добре и на продажбите и затова в Porsche не са особено притеснени от свиването на пазара в Европа.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ