Ще се възроди ли Countach?

18 September 2019 09:36
Ще се възроди ли Countach?
Източник: Lamborghini
Ще се възроди ли Countach?Ще се възроди ли Countach?Ще се възроди ли Countach?Ще се възроди ли Countach?Ще се възроди ли Countach?
Прочетете повече за:
ЛамборгиниLamborghiniLamborghini Countach
Най-запалените фенове на Lamborghini и до сега твърдят, че легендата Countach все още няма наследник в гамата на италианската марка. Или поне модел, който да е достоен за тази титла. Под ръководството на бившия шеф на тима на Ferrari във Формула 1 Стефано Доменикали Lamborghini се представя отлично – производството и печалбите растат, Urus проправя пътя за марката на пазара, където са най-големите печалби, а уникалните модели, базирани на Aventador само подсилват блясъка на бранда.

А появата на хибридния Sian предизвика нова вълна на възхищение, както по отношение на задвижването, така и заради дизайна, все пак в чертите на автомобила се откриват доста „цитати” от класическите модели на марката – оформлението на стоповете например е пряко напомняне за Countach.

Във Ferrari вече се ориентираха на тази вълна и така се появиха ултра редките Monza SP1 и Monza SP2.

Естествено, в нета може да се открият сериозни разработки по темата как би изглеждал възроденият Countach, които определено изглеждат страхотно, въпреки ограниченията, наложени от дизайнерските канони, които следват в Сант’Агата. Може би сега е подходящ момент да хвърлим поглед на оригинала за още вдъхновение.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ