7 коли, които могат да се опълчат на McLaren GT

26 September 2019 09:16
7 коли, които могат да се опълчат на McLaren GT
7 коли, които могат да се опълчат на McLaren GT7 коли, които могат да се опълчат на McLaren GT7 коли, които могат да се опълчат на McLaren GT7 коли, които могат да се опълчат на McLaren GT7 коли, които могат да се опълчат на McLaren GT7 коли, които могат да се опълчат на McLaren GT7 коли, които могат да се опълчат на McLaren GT7 коли, които могат да се опълчат на McLaren GT7 коли, които могат да се опълчат на McLaren GT
Прочетете повече за:
McLarenGTBentleyFerrariBMWPorscheAston MartinMercedes
Това е идеята на McLaren за голям гран турър с предноразположен двигател. И като всички други McLaren-и, той има две места, турбо V8 и визия, която остава вярна на марката. Звучи и прилича на суперкола, но със заоблени ръбове. Вътре има повече място (и 570 литра товарно пространство), вози по-меко, интериорът е по-богат и двигателят е малко по-послушен.

Сега ще разгледаме неговите преки конкуренти. Големи, мощни и готови за път.

1. Bentley Continental GT

С последния Continental GT, Bentley даде на клиентите си това, което те желаеха: по-атлетичен, по-спортен, бърз и способен турър. Меката хибридна система, по-дългото междуосие и въздушното окачване, внесоха допълнителна острота в динамиката и позволиха на колата да се справи прекрасно с увеличението на мощността. Комфортът и спокойствието може да са спаднали с 5%, но динамиката се е покачила с 50%. И най-важното е, че тази динамика и поведение, добре подхождат на Bentley Continental GT.

2. Mercedes S-Class Coupe

Красиво проектиран, адски способен гран турър, който е бърз и пълен до горе с технологии. Една от най-спокойните и приятни коли за ежедневно шофиране. Не е толкова специална, колкото ръчно изработените конкуренти, но пък е и по-достъпна като цена.

3. Aston Martin DB11

Това че имате избор между V8 и V12 (всеки разполагащ със собствен характер), го прави доста по-интересен от DB9, на чието място идва. Хулиганският чар на V8-цата е нашето предпочитание, но винаги е имало нещо привлекателно и луксозно и в огромния, понякога излишно мощен V12. Няма как да сбъркате, защото и двата двигателя са просто прекрасни.

4. Porsche 911

Новият 911 добавя както бързина, така и сцепление, но също така и по-добър баланс и динамика. Шестцилиндровият боксер с турбо, вече разполага с повече енергия и харизма. Ежедневното ползване и турингът са още по-привлекателни за водача, благодарение на повишения комфорт и редицата технологични подобрения.

5. BMW 8 Series

Хората, които разработиха 8-ма серия свършиха много добра работа. Това е изключително зрял автомобил. Проблемът се състои не в изпълнението, а в неговата концепция. Да притежаваш BMW, дори топ моделите на марката, не изкачва социалните планини до същата надморска височина, като притежаването на Bentley. Това по същество е проблемът с M850i, защото с няколко опции, той струва почти колко Continental GT V8. Не е прекалено различен от другите BMW-та и не носи особено новаторски дух.

6. Ferrari GTC4 Lusso T

603 конски сили, електронен диференциал, завиване на четирите колела и технология за контролиране на страничното поднасяне. GTC4 Lusso T разполага с всички съвременни и необходими технологии. На кабината й липсва усещането за „пашкул“, като при Bentley Continental и Aston Martin DB11, но все пак карате Ferrari, което ви възнаграждава с изключителна динамика и стегнато поведение на пътя.

7. McLaren 570GT

Малко по-мек и прецизен от 570S. От McLaren казват, че е по-добър за дълги пътувания, по-тих и спокоен на магистралата. В кабината е поставена допълнителна шумоизолация, защото ако отделението зад шофьора не е пълно с багаж, действа като резонираща камера за шумове. Изцяло стъкленият покрив прибавя усещане за пространство и позволява на повече светлина да проникне в кабината, но също така увеличава теглото, като прави GT малко по-тежък от S варианта.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ