1800 к.с за VW Lupo? Защо не

30 September 2019 10:29
1800 к.с за VW Lupo? Защо не
Източник: DOP Motorsport
Прочетете повече за:
драгVWVW LupoтунингAudi S3
Днес сигурно само най-заклетите фенове на малките автомобили помнят VW Lupo – скромният по размери, но практичен модел, предлаган с 3-цилиндрови двигатели.

Дали обаче Lupo може да постигне нещо повече? И още как, отговаря един румънски тунинг екип, занимаващ се и с драг надпреварите. И създава впечатляващ проект – брутално раздут Lupo, задвижван от два 2-литрови TFSI двигателя, които след сериозни подобрения вече имат сумарна мощност от 1800 конски сили.

Задвижването е 4х4, като всеки двигател, идващи от Audi S3, задвижва по един мост отпред и отзад и също така всеки мотор работи с DSG трансмисия. Задвижването 4х4 е факт, макар и постигнато по твърде сложна формула.

Румънците от DOP Motorsport се появиха във Великобритания през август, за да качат чудовищното си Lupo на диностенд, където на бял свят се появиха и вече споменатите 1800 к.с.

Окачването е проектирано специално за този автомобил, а основният проблем на екипа е било осигуряване на нормално охлаждане на двата мотора. Сега остава да видим какви ще са резултатите на пистата.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ