VW Group ще размества марки

01 October 2019 11:55
VW Group ще размества марки
Източник: TopGear
VW Group е един от най-големите автомобилни производители в света и притежава много марки: от масовите Skoda и Volkswagen до Lamborghini, Bugatti и Porsche. Сега тази палитра от брандове ще се пренарежда, за да може моделите на отделните марки да бъдат максимално добре позиционирани и да не се „застъпват” и да си пречат на пазара.

Според информация от компанията, първите промени ще са за чешката Skoda и испанската SEAT. Плановете са SEAT да бъде преместен „нагоре”, т.е към по-луксозните и по-спортни марки, а Skoda да слезе „по-надолу” в пазарните сегменти и да е пряк съперник на по-достъпни марки като Kia и Dacia.

Михаел Йост, който отговаря за продуктовата стратегия на VW Group, коментира пред Automobilwoche, че Skoda може допълнително да се концентрира върху източноевропейските пазари, както и да не е пряк конкурент на VW, а SEAT да предлага „по-емоционални модели”, като даде за пример лансирането на подмарката Cupra.

Тези решения най-вероятно ще доведат до по-скъпи модели на SEAT, като амбицията е испанската марка да се конкурира с Alfa Romeo.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ