Най-скъпото Lamborghini в историята се оказа на африкански диктатор

01 October 2019 12:39
Най-скъпото Lamborghini в историята се оказа на африкански диктатор
Най-скъпото Lamborghini в историята се оказа на африкански диктаторНай-скъпото Lamborghini в историята се оказа на африкански диктаторНай-скъпото Lamborghini в историята се оказа на африкански диктаторНай-скъпото Lamborghini в историята се оказа на африкански диктаторНай-скъпото Lamborghini в историята се оказа на африкански диктаторНай-скъпото Lamborghini в историята се оказа на африкански диктаторНай-скъпото Lamborghini в историята се оказа на африкански диктаторНай-скъпото Lamborghini в историята се оказа на африкански диктатор

Италианският производител Lamborghini е произвел само 9 бройки от роудстъра Veneno и една от тях се оказа в колекцията на Теодорин Нгема Обианг - вицепрезидент на Екваториална Гвинея и... син на президента на страната. Според информациите, за суперколата са платени 4,5 млн. долара, като това е потвърдено и от завода, в който е сглобена машината.


Само преди дни колекцията на Обианг беше разпродадена от аукционната къща Bonhams. Това обаче не стана по желание на собственика, а по нареждане на швейцарските власти, които разследват сина и бащата за пране на пари. В колекцията влизат още модели като Koenigsegg One:1, LaFerrari, Aston Martin One-77 и Bugatti Veyron, като всички бяха продадени. А парите отиват за социални програми в бедната африканска държава.

 

Що се касае до това Veneno, което е с пробег от едва 325 км, именно то беше звездата на аукциона, като за него анонимен купувач плати 8,3 млн. долара. Така роудстърът стана най-скъпият модел на Lamborghini в цялата история на марката.

 

Останалите коли на африканския диктатор се оказаха доста по-евтини. За One:1 бяха платени 4,6 млн. долара, за LaFerrari - 2,19 млн., а за Bugatti Veyron – "само" за 1,31 млн.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ