Hennessey ще детронира Bugatti Chiron

02 October 2019 06:40
Hennessey ще детронира Bugatti Chiron
Източник: TopGear
Hennessey ще детронира Bugatti ChironHennessey ще детронира Bugatti ChironHennessey ще детронира Bugatti ChironHennessey ще детронира Bugatti Chiron
Новият хиперавтомобил на американската компания Hennessey – Venom F5, ще е с мощност 1842 конски сили и целта му ще е да детронира Bugatti Chiron в битката за 500 км/ч със сериен автомобил. Колкото и под въпрос да звучи това определение при точно тези коли.

Venom F5 се задвижва от модифициран LS V8, чийто работен обем е увеличен до 6,6 литра, работи с две турбини, като освен мощността му, максималният въртящ момент също е впечатляващ – 2593 Nm.

Тестовете на новия двигател, който вече е получил името Fury, са предвидени за по-късен етап тази година, като Джон Хенеси все още не обявява категорично, че атаката за рекорда на Chiron предстои.

Той обясни, че е бил „впечатлен” от постижението на Bugatti, но допълни, че това „не променя нищо за него или Venom F5”, като даде да се разбере, че единственото времето за подготовка е това, което ще определи кога и Hennessey ще се пробва да рекорд.

„Вярвам, че състезанието за рекорд за максимална скорост със сериен автомобил продължава и титлата може да бъде спечелена”, заяви през септември Хенеси за TopGear.

Според него, Venom F5 ще е поне с 450 кг по-лек от Chiron и ще има повече мощност, като Хенеси прогнозира, че най-вероятно компанията ще използва „някоя американска магистрала”, като лично той предпочита това да стане в Тексас.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ