Volvo подсказва за електрическия XC40

03 October 2019 15:21
Volvo подсказва за електрическия XC40
Източник: Volvo
Volvo подсказва за електрическия XC40Volvo подсказва за електрическия XC40Volvo подсказва за електрическия XC40Volvo подсказва за електрическия XC40
Съвсем малко остана до премиерата на електрическия Volvo XC40 – представянето е на 16 октомври, а от компанията публикуваха повече информация относно дизайна на кросоувъра.

Електрическият XC40 е изграден върху платформата CMA на Volvo, създадена с идеята, че ще се използва и при автомобили с алтернативно задвижване. Но XC40 с двигател с вътрешно горене се появи през 2017, така че тук става въпрос повече за дериват и разликите са много по-малко в сравнение с приликите между двата автомобила.

Например, радиаторната решетка е покрита, като това място е използвано за разполагане на сензорите на електронните системи, които подпомагат водача.

Другите промени засягат освобождаването на допълнително пространство за багажник отпред, който обаче е с обем 30 литра, а оформлението на задницата се е променило заради премахването на ауспуховите накрайници.

„Тъй като не се налага да имаме радиаторна решетка, това ни позволи за създадем по-изчистена и по-модерна физиономия на автомобила – обясни главният дизайнер на Volvo Робин Пейдж. – Същото важи и за премахването на ауспусите отзад.”

Електрическият XC40 ще се предлага в 8 цвята плюс контрастиращ черен покрив. Колелата също са с нов дизайн. В интериора е нов дизайнът на интерфейса, насочен към водача, който трябва да осигурява информация, свързана с функциите на електромобила.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ