VW Golf 8 идва на 24 октомври

04 October 2019 07:35
VW Golf 8 идва на 24 октомври
Източник: TopGear
Новият VW Golf 8 трябваше да дебютира на изложението във Франкфурт през септември, но представянето му беше отложено, за да може електрическият ID.3 да получи полагащото му се внимание на салона. Сега обаче датата на осмото поколение на бестселъра на VW е вече ясна – 24 октомври. А от дебюта на първото поколение на Golf през март 1974 година досега компанията е продала над 35 милиона коли.

Премиерата ще е във Волфсбург и ще е под мотото „Животът се случва с Golf”, а компанията потвърди, че задвижването на новия модел е поверено на „ефективни и електрифицирани двигатели”.

Производството на Golf 8 вече стартира във Волфсбург, като там ще се сглобява и комби версията, която досега се правеше в Цвикау.

С оглед на последните тенденции на големите пазари гамата на Golf също ще претърпи промени – заради спадащите продажби на семейни коли тип ван няма да има нов вариант на Sportsvan, като версията с 3 врати също едва ли ще оцелее. Това важи и за електрическия e-Golf, който отива в историята, за да освободи място за ID.3.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ