Верстапен: По-бърз съм от Хамилтън и Льоклер

04 October 2019 14:39
Верстапен: По-бърз съм от Хамилтън и Льоклер
Макс Верстапен обяви, че е най-бързият пилот във Формула 1 този сезон, като само колата на Red Bull не му позволява да е №1 в колоната. Холандецът има 2 победи тази година и заема 4-ото място в класирането, като е уверен, че ако кара същата кола като на Люис Хамилтън или Шарл Льоклер, ще е по-бърз и от двамата.

„Смятам, че ако караме едни и същи коли, ще съм с 0,2 секунди на обиколка по-бърз от Хамилтън и Льоклер – обясни Макс пред холандския вестник De Telegraaf. – Гледах обиколката на Шарл в Сингапур, с която той спечели квалификацията и смятам, че има места, където може да си по-бърз. Не искам да звуча надменно, но всеки пилот смята себе си за най-бърз.”

Този сезон Макс има шест подиума, но обясни, че това е резултат на усилията му да постига повече от това, на което е способна колата на Red Bull.

„Тази година понякога надхвърлям възможностите на колата ми – заяви Верстапен. – Хората често си казват: „Автомобилът на Red Bull не е толкова лош, на нивото на другите е.” Но в действителност ние изоставаме сериозно.”

Успехите на Ferrari през септември са накарали Макс да се усъмни в шансовете на Red Bull да се бори за титлата през сезон 2020.

„До Сингапур смятах, че догодина ще можем да се борим за титлата – е мнението на холандеца. – Сега обаче не мисля така. Не сме на позицията, на която искаме и не сме направили крачките напред, че да сме конкурентни догодина.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ