Електрическата 1 Серия идва през 2021

08 October 2019 15:38
Електрическата 1 Серия идва през 2021
Източник: BMW
В следващите 4 години BMW планира да представи 12 електрически и 13 plug-in хибридни модели. Първите електромобили, които ще се появят ще са SUV моделът iX3, седанът i4 и още един SUV – iNext, който ще е технологичният флагман на подмарката i.

В същото време BMW планира и модел в другия край на спектъра – електрическа версия на 1 Серия, която ще е достъпният електромобил на баварците.

Информацията все още е неофициална, но се очаква съвсем скоро да бъде потвърдена от компанията, а лансирането на модела ще е през 2021 година. По отношение на дизайна електрическата версия ще е почти идентична с тази с конвенционални двигатели, като ще има разлика в областта на радиаторната решетка и електромобилът ще се предлага в по-ярки цветове.

Реализацията на електрическата 1 Серия е възможна, благодарение на модулната архитектура, използвана при моделите на BMW, която позволява електрифицирането на всички модели – от 1 Серия до X7. Електрическата версия ще се предлага с един или два електромотора, като това означава и задвижване 4х4.

Най-вероятно моделът ще получи означението i1, а по-късно ще има и i3, но той ще е доста по-различен от актуалния електромобил.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ