Тайфун заплашва Гран при на Япония

09 October 2019 06:43
Тайфун заплашва Гран при на Япония
Източник: Formula1.com
Провеждането на Гран при на Япония във Формула 1 този уикенд на пистата „Сузука” може да бъде затруднено заради приближаващия към този регион супер тайфун Хагибис. Според прогнозите, Хагибис ще удари Япония в събота и неделя, като това ще означава много силни ветрове и проливни дъждове.

Специално за „Сузука” най-лошото време се очаква в събота, но все още няма по-детайлна прогноза за времето през уикенда по часове. Очакват се ветрове със скорост над 160 км/ч, като е възможно да има и пориви, достигащи над 220 км/ч.

Ако това се случи, то ще се наложи промяна на графика на състезателния уикенд на „Сузука”. Точно това се случи през 2004 година, когато квалификацията беше отложена за неделя сутрин заради тайфун.

От ФИА заявиха, че следят внимателно прогнозата за времето и организаторите на Гран при на Япония са готови да действат според атмосферните условия през уикенда.

По-рано се очакваше, че тайфунът ще удари в неделя, но след това прогнозата беше коригирана за събота, което означава, че най-вероятно състезанието изобщо няма да бъде засегнато.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ