Суперколи за "Бърза помощ" в Дубай

09 October 2019 10:00
Суперколи за
Суперколи за Суперколи за

Службата за бърза медицинска помощ в Дубай попълни автопарка си с 3 впечатляващи автомобила - две суперколи и един всъдеход Range Rover. Според нейния изпълнителен директор - Халифа Бин Драи, новите автомобили ще позволят да се съкрати времето за реакция на екипите от 8 на 4 минути.


Към момента службата на "Бърза помощ" в Дубай разполага с 8 луксозни и скъпи коли. Последните три попълнения са Nissan GT-R, Chevrolet Corvette C7 и Range Rover. Суперколите ще се използват, когато лекарите трябва бързо да стигнат до мястото на катастрофа, а кросоувърът е предназначен за движение по тежък терен. И трите машини са оборудвани с апаратура за сърдечна реанимация и кислородни бутилки.

 

Идеята е, парамедиците да достигат бързо до местопроизшествието, за да окажат първа помощ още преди пристигането на стандартна линейка. Освен това, мобилните екипи могат да дежурят на масови мероприятия, където се събират много хора - например, на футболни мачове.

 

С новите си попълнения "Бърза помощ" в Дубай се опитва да не изостава от местното полицейско управление. В неговия автопарк има коли като Aston Martin One-77, Bugatti Veyron, Ferrari LaFerrari и Porsche 918. А служителите на реда в съседното емирство Абу-Даби разполагат дори с Lykan HyperSport, чиято цена е 3,4 млн. долара.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ