Lamborghini се прощава с V12 със специален Aventador

10 October 2019 16:00
Lamborghini се прощава с V12 със специален Aventador
Прочетете повече за:
LamborghiniAventadorV12SVR

За това, че Lamborghini се готви да се сбогува с атмосферния си V12 двигател с обем 6,5 литра съобщи още преди време техническият директор на компанията Маурицио Реджиани. Представеният във Франкфурт преди месец не се брои, тъй като разчита на хибридно задвижване.


Сега обаче става ясно, че в Lamborghini са подготвили специално модификация на Aventador, с която да отбележат край на най-големия си мотор. Нещо повече, тази суперкола е поръчана от клиент на марката, но има известен проблем с нейното име.

 

Автомобилът би трябвало да се казва Aventador SVR, но същата абревиатура се използва доста активно от компанията Jaguar Land Rover за нейните специални модели. Дори нещо повече - така се казва отделението на британския производител, което разработва автомобили по поръчка на клиентите.

 

Засега не е ясно, дали от Jaguar Land Rover ще се съгласят друга марка да използва подобно съчетание на букви. Въпреки, че Lamborghini има моралното право на това, защото в нейната гам

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ