Премиера за Kinetik 07

11 October 2019 06:52
Премиера за Kinetik 07
Източник: Ивелин Солаков
Премиера за Kinetik 07Премиера за Kinetik 07Премиера за Kinetik 07Премиера за Kinetik 07Премиера за Kinetik 07Премиера за Kinetik 07Премиера за Kinetik 07Премиера за Kinetik 07Премиера за Kinetik 07Премиера за Kinetik 07Премиера за Kinetik 07
България вече има свой електрически спортен автомобил – Kinetik 07, представен снощи в препълнения с публика форум „Джон Атанасов” в Тех Парк София. Електромобилът е дело на стартъпа Kinetik Automotive, а начело на проекта са неговият създател Теодосий Теодосиев и дизайнерът Костадин Костадинов.

Пред публиката снощи беше представен действащ предсериен прототип, а първата производствена серия ще е от 7 коли.

Началото на проекта е трансформацията на Lotus 7 в електромобил, но в крайна сметка се стига до създаването на този
прототип, изграден върху шаси на Caterham. От компанията Kinetik Automotive обещават тотално индивидуализиране на всеки автомобил, поръчан при тях, като базовите параметри ще са мощност 480 kW, въртящ момент над 800 Nm и ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,7 секунди с амбиция това време да бъде допълнително подобрено.

Над 90 процента от софтуеъра, който управлява колата е написан от екипа, а над 91% от частите, използвани за създаването на 07 са също нови. Каросерията, както и много от елементите, свързани с нея се изработват на най-големия 3D принтер на Балканите, като това позволява свиването на процеса от проектирането до производството на отделни детайли и компоненти до дни и дори часове.

Създателите на Kinetik 07 са посветили проекта си на най-успешния ни рали пилот в световния шампионат Тодор Славов, а Теодосий, който е бил съученик с Тодор разказа, че е черпил от неговото вдъхновение, кураж и амбиция.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ