Porsche ще прави летящи коли

11 October 2019 11:51
Porsche ще прави летящи коли
Прочетете повече за:
PorscheBoeingлетящи автомобили

Досега Porsche не беше споменаван като евентуален бъдещ производител на летящи автомобили, но според последните информации германската компания е започнала разработка в тази посока. А като партньор в проекта ще се включи американският производител на самолети Boeing.


"Ние в Porsche имаме намерения да разширим ролята си на водеща компания в областта на спортните автомобили, като се превърнем в бранд, предлагащ премиум мобилност. В дългосрочен план това означава преминаване в трето измерения на пътешествията", коменира един от членовете на Борда на директорите Детлеф фон Платен.

 

Според данни на изследванията на Porsche Consulting, пазарът на градска авиомобилност ще започне да се развива с ускорени темпове след 2025 г. и в компанията вече се подготвят за това. Резултатите от проучванията показват, че този тип превози са по-бързи и по-ефективни, отколкото съществуващия в момента наземен транспорт. А това ще позволи и намаление на разходите, тъй като подобна система може да бъде много по-гъвкава от досега използваната.

 

Освен Porsche, аналогични проекти разработват Audi и Mercedes-Benz. При това последната компания даже проведе полет на летящо такси с автопилот в градски условия. То е разработено от фирмата Volocopter, в която освен Daimler AG инвестира и китайската компания Geely.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ