Pininfarina готви конкурент на Lamborghini Urus

13 October 2019 11:08
Pininfarina готви конкурент на Lamborghini Urus
Pininfarina готви конкурент на Lamborghini UrusPininfarina готви конкурент на Lamborghini UrusPininfarina готви конкурент на Lamborghini Urus
Прочетете повече за:
PininfarinaLamborghini UrusBattista

Корпорацията Pininfarina сe готви да показва нови модели на всеки 12 месеца в продължение на следващите 4 години, когато трябва да бъде изградена гамата на марката. След суперколата Battista, която вече беше представена, идва ред на кросоувъра. Той трябва да се появи догодина, като ще превъзхожда по показатели Lamborghini Urus.


Плановете на Pininfarina предвиждат първите бройки от електрическата Battista, която развива мощност от 1900 к.с., да бъде произведени през лятото на 2020 г., като доставките до крайните клиенти ще бъдат осъществени до края на годината. Предвижда се направата на 150 бройки от този модел, като всеки от тях ще струва минимум 2 млн. паунда.

 

След хиперколата идва ред на кросоувъра, който ще се конкурира с Urus. Неговата начална цена ще бъде 250 000 паунда. За разлика от модела на Lamborghini, този на Pininfarina ще бъде с изцяло електрическо задвижване.

 

От компанията обявиха, че цялата гама от електрически модели ще бъде изградена на шаси, което е създадено съвмество с фирмите Bosch Engineering и Benteler. Платформата е достатъчно гъвкава, така че на нея ще могат да се поставят и по два електромотора - по един на всяка ос.
Сегашната фабрика на Pininfarina е разположена в градчето Камбиано, където на ръка ще се сглобява Battista. Плановете на компанията предвиждат откриването на още една производствена площадка в Италия, където да се правят останалите модели.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ