Alfa Romeo показа своето виждане за хиперкола

13 October 2019 09:11
Alfa Romeo показа своето виждане за хиперкола
Alfa Romeo показа своето виждане за хиперколаAlfa Romeo показа своето виждане за хиперколаAlfa Romeo показа своето виждане за хиперкола
Прочетете повече за:
Alfa RomeoStradaleхиперкола

Компанията Alfa Romeo представи своето виждане за хиперкола, която ще се казва Stradale. Най-вероятно тя никога няма да види бял свят, но концептуалната версия действително изглежда впечатляващо и ако все бъде превърната в сериен автомобил, то сериозни би притеснил конкурентите в класа си.


Дизайнер на хиперколата е Оскар Йохансон, който е измислил и името Stradale. Автомобилът има нисък профил, като в предната част се намират два огромни въздухозаборника, които направляват въздушния поток под пода на колата. После той излиза през задния дифузьор, като създава необходимата притискателна сила. Така опада нуждата от фиксирано задно антикрило.

 

Машината изглежда още по-забележително, благодарение на заострени си нос. Кабината на пилота също е разположена ниско, като е покрита с черно тонирано стъкло. Впечатляващият екстериор завършва с опростена задна част с хоризонтални светлини, трети светодиоден стоп, разположен вертикално и голям дифузьор.

 

Вероятността за поява на хиперкола на Alfa Romeo на пазара е доста малка, тъй като компанията има далеч по-важни проекти за реализиране. В момента италианският производител работи над приемник на легендарния модел 8C. Автомобилът ще бъде оборудван с карбоново шаси с монокок, двигател с две турбини, разположен между осите и допълнителен електомотор отпред. Хибридният агрегат ще развива над 700 к.с. Този модел ще се появи не по-рано от 2023 г.

 

 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ