149 евро за обиколка на "Нюрбургринг"

16 October 2019 08:31
149 евро за обиколка на
Източник: Jaguar
149 евро за обиколка на 149 евро за обиколка на 149 евро за обиколка на 149 евро за обиколка на 149 евро за обиколка на 149 евро за обиколка на 149 евро за обиколка на 149 евро за обиколка на
Jaguar предлага бързи обиколки на Северната дъга на „Нюрбургринг”, като „състезателните таксита” са два модела – електрическият I-Pace eTrophy и XE SV Project 8.

И в двата случая изживяването по трасето в планината Айфел си струва – Северната дъга е с дължина 20,8 километра и има 73 завоя, а зад волана е „професионален и опитен пилот”, като от Jaguar не дават имената на пилотите.

I-Pace eTrophy е част от марковия шампионат на Jaguar, който е част от програмата на състезателните уикенди във Формула Е и бързо натрупа популярност сред феновете. Електромобилът е с мощност 395 конски сили и използва батерия с капацитет 90 киловатчаса, а от Jaguar твърдят, че ускорението от 0 до 96 км/ч става за 4,5 секунди. Цената за една обиколка с I-Pace е 149 евро, като пасажерите са трима на курс и има някои ограничения за теглото и ръста им.

При XE SV Project 8 изживяването е по-ексклузивно, но и по-скъпо – обиколката като пасажер струва 249 евро, като и тук има изискване пасажерът да е навършил 18 години, да не е по-тежък от 120 кг и да не е по-висок от 2 метра. В този случай обаче в колата са само пилотът и пасажерът.

XE SV Project 8 на два пъти подобри рекорда на Северната дъга за сериен седан, така че по-високата цена е оправдана с оглед на екшъна, който предлага колата.

Проектът е на Jaguar Германия и записванията за возене вече стартираха.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ