Идея за Alfa Romeo 8C

17 October 2019 08:43
Идея за Alfa Romeo 8C
Източник: TopGear
Идея за Alfa Romeo 8CИдея за Alfa Romeo 8CИдея за Alfa Romeo 8CИдея за Alfa Romeo 8CИдея за Alfa Romeo 8CИдея за Alfa Romeo 8C
Дали следващата Alfa Romeo 8C не трябва да прилича на легендата Montreal? На това мнение е дизайнерът Лука Серафини, който разказва, че се влюбил в Montreal през 1986 година, когато баща му купил такъв автомобил и го докарал у дома.

Рендърите на Серафини са посветени на възраждането на Montreal, но във „версия за Vision GT”, пояснява той и прераждането на купето с V8 двигател изглежда като страхотна идея. За 70-те години, когато се появява Montreal, автомобилът е с впечатляващи резултати – мощност малко над 200 конски сили и ускорение от 0 до 96 км/ч за 7,6 секунди.

Днес това е по силите на субкомпактен хотхеч, но Серафини е на мнение, че дизайнът е определящ, а задвижването и
мощността са проблем, който се решава много по-лесно.

„Тук не става въпрос за избор на стил или фунционално решаване на инженерни задачи – поясни Серафини. – Опитах се да създам нещо, което чисто субективно да ме върне в годините на моето детство. Нещо на четири колела, което да впечатли хората.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ