Hummer се завръща през 2021 г.

20 October 2019 09:59
Hummer се завръща през 2021 г.
Прочетете повече за:
HummerGeneral MotorsRivianелектромобили

Американският концерн General Motors ще започне продажбата на много скъпи и големи всъдеходи и пикапи, които ще се предлагат по марката Hummer, твърди агения Reuters.


Това ще стане през 2021 г., като моделите ще бъдат изцяло електрически. Очаква се да бъде създадено цяло семейсто големи SUV и пикапи, които ще се продават не само под бранда Hummer, но и под марките GMC и Cadillac.

 

Експертите са категорични, че подобен ход ще донесе успех на General Motors, тъй като брандът Hummer е добре познат на основните пазари на подобни модели - САЩ и Китай. И ако новите електромобили разполагат с добри характеристики и впечаляващ дизайн, те биха имали успех.

 

Очаква се, че през следващите 2 години битката на пазара на големи електрически пикапи и всъдеходи ще стане доста оспорвана. До края на ноември компанията Tesla ще представи своя пикап, а предстои да стартира продажбата на всъдеходи на компанията Rivian. Пред тази марка се очертават сериозни перспективи, след кто сериозни пари в компанията вече вложиха гиганти като Amazon и Ford.

 

Автомобилите на Rivian дебютираха на автосалона в Лос Анджелис преди година, където видяхме всъдехода R1S и пикапа R1T. Технически те са идентични, като разполагат с 4 електромотора - по един на всяко колела. Базовите версии развиват 408 к.с., като батерията с капацитет осигурявя пробет от 386 км при всъдехода и 370 км при пикапа. Ще има вариант с мощност 764 к.с. при които батерията е със 180 кВт/ч, а това означава пробег от над 700 км

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ