Peugeot може да се върне в Льо Ман

23 October 2019 14:37
Peugeot може да се върне в Льо Ман
Източник: WEC
Peugeot може да се върне в световния шампионат за издръжливост (WEC) и „24 часа на Льо Ман” още през 2021 година. Проектът все още не е получил одобрение, но със сигурност ще е по-евтин в сравнение с предишното присъствие на марката в тези надпревари.

Според френското издание Le Maine Libre, в Peugeot обсъждат възможността компанията да купува клиентски шасита от Oreca, а програмата ще се изпълнява от най-силния и успешен частен тим в WEC Rebellion.

Очаква се, че решение по проекта ще има до края на тази година, за да може програмата да се задвижи за началото на сезон 2021, като участието на Peugeot ще е в топ класа LMP1, съответно този, който ще го замести с налагането на прототипите, базирани на серийни хиперавтомобили.

Peugeot участва със собствен прототип – 908, в WEC и Льо Ман, но през 2012 напусна световния шампионат.

Сега френската компания присъства в състезания на високо ниво само с частни тимове – в рали „Дакар”, в световния раликрос шампионат и световните TCR серии (WTCR).

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ