И Supra се включва в купона GT4

30 October 2019 10:27
И Supra се включва в купона GT4
Източник: Toyota
И Supra се включва в купона GT4И Supra се включва в купона GT4И Supra се включва в купона GT4
Клас GT4 е най-популярният в световен мащаб сред пистовите GT автомобили, тъй като е най-близо до серийните коли и осигурява влизане в състезанията с минимални инвестиции. Също така в GT4 няма заводски отбори или поне официално е така, което означава, че огромната част от участниците са частни тимове, които предпочитат да купуват готови коли от автомобилните компании, които са ги подготвили. А това обяснява огромният интерес на марките към GT4 състезанията, както и включването в него на Toyota с възродената Supra.

Цената на Supra GT4 е 175 000 евро без данъци и такси, като мощността на пистовата версия е 432 конски сили, а максималният въртящ момент – 650 Нм, което е стъпка напред в сравнение със серийния вариант, който се продава с 340 конски сили и 500 Нм.

И в двата случая задвижването е поверено на 3-литров 6-цилиндров бензинов двигател с турбо.
Според Toyota Gazoo Racing Supra GT4 ще се предлага с различни варианти на мощност, в зависимост от изисквания на правилата на Balance of Performance.

Трансмисията е 7-степенен автоматик, като превключването става с пера на волана, а компанията предлага моторспорт версия на механичен диференциал с ограничено приплъзване на задния мост.

Оборудването на Supra GT4 включва и регулируеми амортисьори KW, спирачки Brembo с 6-бутални апарати и 390-милиметрови стоманени дискове отпред и 4-бутални апарати и 335-милиметрови дискове отзад.

Теглото на състезателната версия е 1350 кг, което е с почти 150 по-малко в сравнения със серийния вариант.
Продажбите започват в Европа в началото на следващата година, в Америка през август и в Япония и другите азиатски пазари през октомври.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ