Новите правила може да върнат Алонсо

31 October 2019 09:38
Новите правила може да върнат Алонсо
Източник: Toyota
Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо зарадва феновете си с твърдението, че не се е отказал от идеята да се върне в спорта. Преди да се случи това обаче испанецът планира подробно да проучи новите технически правила, които ще влязат в сила за сезон 2021.

Алонсо напусна Формула 1 в края на 2018 и на няколко пъти заяви, че в този си вид шампионатът не му е интересен, тъй като разликата между големите отбори и всички останали е твърде голяма и няма как да бъде стопена.

За 2020 Алонсо планира участие в рали „Дакар” през януари, след което отново ще стартира в „500 мили на Индианаполис” и след това ще мисли за Формула 1.

„Догодина след „Дакар” искам да се подготвя за още едно участие в „Инди 500”, а що се отнася до 2021, то още е рано – обясни испанецът. – Във Формула 1 ще има нови правила, но трябва много внимателно да ги проуча.

„Ако се окаже, че Формула 1 ще стане по-интересна и непредвидима, без да има доминация на един отбор, както е сега, то може да се появи потенциална възможност да се върна.”

Очаква се, че днес Liberty Media ще представи в Остин новите правила за сезон 2021 във Формула 1.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ