Polestar ще има нов топмодел

31 October 2019 11:58
Polestar ще има нов топмодел
Източник: Polestar
Polestar 1 няма дълго да остане топмоделът на новата марка на Volvo, като плановете за спортния хибрид са едва 500 бройки на година и производство, което ще продължи точно 36 месеца. Polestar вече отвори завода си в Ченду, Китай и там стартира производството на Polestar 1, който идва с 619 конски сили. Но историята му приключва през 2023 година.

В началото на 2020 пък ще започне сглобяването на по-масовия електромобил Polestar 2, но в друга китайска фабрика – в Лукиа. А главният изпълнителен директор на марката Томас Ингенлат обеща още един топмодел в близко бъдеще.
Най-вероятно бъдещият флагман също ще е електромобил, като всички модели на Polestar от 2 нататък и ще се произвежда в Ченду.

„Определено имаме план за развитие след Polestar 1 – обясни Ингенлат на представянето на Polestar 1 в Сан Франциско. – Но може би няма да става дума за флагман на марката в традиционния смисъл на думата. Дали задължително става въпрос за GT модел с две врати? В никакъв случай. Може да бъде всякакъв автомобил, само трябва да го изберем.”

От Polestar вече обещаха и трети модел – 3, който ще е кросоувър и ще дебютира през 2021 година. А скоро след това ще има и Polestar 4, както и Polestar 5, но за тях все още няма никаква информация.

Производството на Polestar 1 в Ченду стартира след няколко седмици, като хибридът може да измине 126 километра на ток преди да се активира бензиновият мотор.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ