Танак подписа с Hyundai

31 October 2019 19:20
Танак подписа с Hyundai
Източник: Hyundai
Новият световен рали шампион Ойт Танак ще кара от началото на сезон 2020 за Hyundai и напуска след рали „Австралия” тимът, с който спечели титлата – Toyota. Новината беше потвърдена официално днес, като шефът на Hyundai Андреа Адамо обяви, че договорът е за 2 години.

Слухове за това се появиха в дните преди старта на рали „Каталуня” този уикенд, на финала, на което Ойт взе титлата, но първоначално както Танак, така и Адамо опровергаха информацията.

Така за Hyundai догодина ще карат Танак, Тиери Нювил, Дани Сордо и Себастиен Льоб, като последните двама ще си делят третата кола на тима, като програмата на 9-кратният световен шампион все още не е потвърдена, а испанецът преподписа за 7 старта.

В последните години Hyundai се оказа големият губещ в битката за титлата, като Нювил на четири пъти завърши втори в крайното класиране, а за този период Себастиен Ожие спечели 6 поредни световни титли – 4 с Volkswagen и 2 с M-Sport.

„Много се вълнувам, че от 2020 ще съм пилот на Hyundai – се казва в официалното изявление на Танак. – Визията на Андреа Адамо за развитие е обещаваща и отговаря на амбициите ми за бъдещето.”

Адамо коментира, че привличането на Танак за 2 години е доказателство за това, че Hyundai е сериозно ангажиран със световния шампионат и има амбиции в спорта.

Сезонът приключва в средата на ноември с рали „Австралия”, като титлата при конструкторите все още не е решена – Hyundai има 18 точки аванс пред Toyota.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ