Джовинаци остава в Alfa Romeo

05 November 2019 10:47
Джовинаци остава в Alfa Romeo
Източник: Alfa Romeo
Alfa Romeo ще задържи и догодина италианецът Антонио Джовинаци, който е протеже на Ferrari и така се слага край на надеждите на Нико Хюлкенберг, че ще остане във Формула 1, след като ще загуби мястото си в Renault в края на 2019.

Джовинаци подписа с Alfa Romeo в началото на годината и започна сезона неубедително, като до лятната пауза на няколко пъти се появиха информации, че той дори може да не завърши кампанията. Но от август насам италианският съотборник на Кими Райконен се представя много по-добре и постоянно.

Тимът потвърди Джовинаци в неделя вечер, а Кими Райконен има договор с тима до края на 2020.

По-рано тази година се появи информация, че шефът на Alfa Romeo Фредерик Васьор води неравна битка с шефовете на Ferrari, тъй като искаше да наеме Хюлкенберг, при това дни, след като стана ясно, че германецът си тръгва от Renault. Но натискът по италианска линия се оказа твърде силен, а и парите, които идват от Alfa Romeo и заради които беше прекръстен Sauber, се оказаха решаващи.

Според последните слухове догодина ще гледаме Хюлкенберг в DTM, където той ще кара за BMW, но най-вероятно Нико ще е и резервен пилот на някой от отборите във Формула 1, като ще търси завръщане в шампионата по-нататък.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ