Пенске купи IndyCar и овала в Индианаполис

05 November 2019 10:57
Пенске купи IndyCar и овала в Индианаполис
Източник: Penske Corporation
Една от компаниите на милиардера Роджър Пенске – Penske Entertainment Corp., е новият собственик на американския шампионат с формули IndyCar, както и на „Индианаполис Мотор Спийдуей” – овалното трасе, на което се провежда легендарното състезание „500 мили на Индианаполис”.

Така овалът сменя собственика си за първи път от 74 години насам, като досега пистата със 110-годишна история беше собственост на семейство Хълман, като Тони Хълман е този, който през 1945 година подновява състезанията на това трасе.

„Велик ден за нашето семейство и нашият тим”, написа в sms съобщение Роджър Пенске до Associated Press, чийто отбор е най-успешният в историят на „Инди 500” с 18 победи, като последната беше донесена от Симон Пажено този май.

Тимът на Пенске спечели и титлата в IndyCar тази година, благодарение на Джоузеф Нюгардън, като това е 15-а титла за отборът в историята на шампионата.

Penske Corporation вече е изключително голяма компания с над 64 000 служители и над 32 милиарда долара годишни приходи, като компанията участва в различни шампионите от Северна Америка до Австралия.

Собствениците на тимове в IndyCar Чип Ганаси и Майкъл Андрети вече коментираха положително сделките, а Роджър Пенске винаги е твърдял, че обича овала в Индианаполис, тъй като когато бил на 14 години баща му го завел да гледа там „Инди 500”, а дотогава той бил слушал състезанието само по радиото. Оттогава до днес Роджър е изпуснал само 6 издания на състезанието, като 5 от тях са по времето, когато пистата беше част от IndyCar Series на Тони Джордж – човекът, който разцепи CART през 90-те години на миналия век.

82-годишният Роджър Пенске е направил офертата за пистата в началото на есента, а поведението на семейство Хълман беше очаквано, тъй като дъщерята на Тони Хълман – Мери, почина преди една година и начело на бизнеса остана Джордж, който е внук на Тони и управлява заедно със сестрите си и борд на директорите. Но наследниците на Хълман започнаха да разпродават различни техни семейни бизнеси и Пенске се оказа подходящ купувач.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ