Toyota ще помага за следващия Subaru WRX?

06 November 2019 13:40
Toyota ще помага за следващия Subaru WRX?
Източник: Subaru
Японският гигант Toyota вече притежава 20% от Subaru, а според японското издание Best Car близките отношения между двете компания ще намерят израз в следващото поколение на Subaru WRX. За съжаление на почитателите на Impreza WRX, както беше предишното име на модела, следващата генерация на WRX ще се появи след няколко години.

Изданието твърди, че двете фирми работят по нова система за задвижване 4х4, която носи името Super AWD, като се предполага, че тя използва решения и технологии от системата, която се използва и при рали автомобила Yaris WRC. Най-вероятно новият модел ще използва и споделена платформа, дело на двете компании, която ще се появи и при новия WRX.

„По отношение на сроковете нещата са все още неясни, нямаме точна дата, но със сигурност новият модел няма да се появи догодина – обясни пред Motoring Колин Кристи, управляващ директор на Subaru Австралия. – Надявам се, че този модел ще е част от програмата за 2021.”

Освен това, предполага се, че двете компании работят и по спортно купе със задвижване 4х4, което ще е позиционирано под WRX, но няма да му отстъпва по отношение на динамиката и представяне на пътя.

В момента Subaru лансира в Япония финалната версия на WRX STI, означена EJ20 Final Edition, като производствената серия е от едва 555 коли. Това е отдаване на почит на едноименния спонсор на тима на Subaru в световния шампионат през 90-те години.

Автомобилът е с 2-литров турбо мотор EJ20 с мощност 304 конски сили и 422 Nm, като колата е със задвижване 4х4 и 6-степенна механична кутия. STI официално излиза от японския пазар през декември.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ