Екстремното купе BMW M2 CS стана и състезателен болид

08 November 2019 08:15
Екстремното купе BMW M2 CS стана и състезателен болид
Екстремното купе BMW M2 CS стана и състезателен болидЕкстремното купе BMW M2 CS стана и състезателен болид
Прочетете повече за:
BMW M2M2 CSRacingболидсъстезания

Само два дни след премиерата на най-екстремното купе в гамата на BMW - M2 CS, баварският производител представи и неговата състезателна версия M2 CS Racing. Тя е предназначена за начинаещи пилоти, като е подготвена за участие в такива серии като VLN Endurance и TC America.


Мощността на редовия мотор с 6 цилиндъра S55 е доста ограничена в сравнение с гражданското M2 CS, като това се дължи на изискванията в регламента на състезанията. Двигателят може да развива от 280 до 365 к.с., докато при пътната версия мощността е 450 к.с. Максималният въртящ момент от 550 Нм се запазва, но са променени настройките на 7-степенната роботизирана скоростна кутия.


Освен това, BMW M2 CS Racing е оборудвано с възможност за механично блокиране на диференциала, усилени предавки, нови настройки на окачването и каркас за безопасност в салона.

 

Състезателният автомобил ще дебютира едновременно със стандартното M2 CS на автосалона в Лос Анджелис след няколко дни. Продажбите стартират догодина, като цените започват от 95 000 евро, колкото ще струва и гражданският вариант. Автомобилът ще ползва подкрепата на заводския тим на BMW, така че програмата му ще е доста натоварена.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ