Над 1000 топ-мениджъри в Daimler ще бъдат съкратени

09 November 2019 08:27
Над 1000 топ-мениджъри в Daimler ще бъдат съкратени

До края на месеца генералният директор на Daimler - Ола Калениус, ще представи обновената стратегия на концерна, в която основна роля ще играят мерките за оптимизация на разходите. Една от тях е съкращаване на работни места, съобщават Bloomberg и Sueddeutsche Zeitung.


Директорът по производство Майкъл Брехт и неговият замествик Ергюн Люмали вече са провели среща с представители на профсъюзите, за да им предложат именно намаляване на броя работни места срещу съответните обезщетения. Синдикатите са съгласни, че трябва да бъдат приети мерки за подобряване на финансовото състояние на производителя в условията на преход към електрически и автономни автомобили, но са категорично против съкращенията на работници.

 

Нещо повече - представителите на профсъюзите не са приели и предложението на ръководството на Daimler за отказ от вече приетото решение за увеличение на заплатите през 2020 г. Всичко това ще принуди концерна да търси друго решение и то ще се отрази на мениджърите, които са по-високо в йерархията. Очаква се около 1100 от тях да бъдат съкратени, като това ще засегне предприятията в цял свят.

 

Настоящата година не е особено успешна за германския производител, след като през първите 9 месеца не бяха изпълнени плановете за брой продажби и съответно печалби на концерна. Това принуди ръководството да намали поставените цели до края на годината. Все пак през последните месеци продажбите най-вече на Mercedes-Benz се подобриха.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ