BMW ще направи и спортно крос-купе X8

14 November 2019 08:30
BMW ще направи и спортно крос-купе X8
BMW ще направи и спортно крос-купе X8BMW ще направи и спортно крос-купе X8
Прочетете повече за:
BMW X7BMW X8крос-купеBMW M

Слуховете за появата на купеобразна версия на кросоувъра BMW X7 вървят от известно време, като сега се появяват и нови подробности. Според портала BMW Blog, бъдещият модел X8 ще получи и спортна версия, разработена от M-подразделението на баварския производител.


Тази модификация ще се казва X8 M45e и ще разчита на хибриден силов агрегат. Тя ще комбинира редови 6-цилиндров бензинов двигател и електромотор. В BMW вече имат подобни модели, които развиват около 400 к.с. и 540 Нм, но за M-версията на X8 мощността ще бъде увеличена.

 

Твърди се още, че приликите между X7 и X8 ще бъдат по-малко, отколкото са при X5 и X6. Това ще се отнася и за дизайна, тъй като баварците искат да позиционират X8 като напълно самостоятелен модел и затова той ще поучи оригинален външен вид. Платформата обаче ще е на X7.

 

Бъдещото X8 ще е най-скъпият модел в гамата на BMW, като се очаква той да бъде завършен в края на 2020 или началото на 2021 г. Серийният модел ще излезе на пазара година след това, а още толкова ще трябва да се изчака и за "напомпаните" М-модификации на крос-купето.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ