Aston Martin DBS Superleggera вдигна 322 км/ч

15 November 2019 08:10
Aston Martin DBS Superleggera вдигна 322 км/ч
Aston Martin DBS Superleggera вдигна 322 км/чAston Martin DBS Superleggera вдигна 322 км/чAston Martin DBS Superleggera вдигна 322 км/ч
Прочетете повече за:
Aston MartinDBS Superleggeraскорост

Ако имате възможност да преминете с пълна газ през участък от германска магистрала, на която няма ограничения на скоростта, какъв автомобил бихте избрали? Вероятно, суперкола на Ferrari или Lamborghini? А защо не и Aston Martin DBS Superleggera, който, както се оказа, също притежава забележителни динамични характеристики, въпреки че не може да се сравнява с чистокръвните италиански спортни машини.


Под капака на DBS Superleggera е поставен 5,2-литров двигател V12 с две турбини, който произвежда чудовищните 715 к.с. и 900 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона между 1800 и 5000 об/мин. Скоростната кутия е автоматична ZF с 8 предавки, като тя изпраща тягата към задните колела. Там е поставен диференциал с ограничено приплъзване и технология за векторизация на въртящия момент.

 

От британската компания твърдят, че автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди. Беше публикувано дори видео, в което колата разви 322 км/ч, като от Aston Martin коментират, че това не е таванът на нейните възможности и тя може да достигне 340 км/ч.

 

Aston Martin DBS Superleggera дебютира през лятото, като заменя Vanquish S в гамата на марката. Автомобилът представлява отлично съчетание между скорост, производителност и лукс, като това личи и от цената му, която стартира от 300 000 щатски долара.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ