Toyota иска Ожие и Еванс за 2020

15 November 2019 09:21
Toyota иска Ожие и Еванс за 2020
Източник: wrc.com
Бившите световни шампиони от Toyota ще реагират доста бързо на напускането на Ойт Танак, който три дни, след като спечели титлата с тима на Томи Макинен, обяви, че напуска и отива в Hyundai.

Очакванията са, че още другата седмица за пилот на тима ще бъде обявен досегашният №1 в M-Sport Елфин Еванс, а заедно с него в отбора ще дойде и 6-кратният световен шампион Себастиен Ожие.

Еванс посети базата на Toyota в Пуупола в края на октомври и според анонимни източници и от двете страни, той вече се е договорил с Макинен да кара за него догодина.

Що се отнася до Ожие, тук най-вероятно дискусиите още продължават, тъй като французинът има договор със Citroen до края на 2020, но според последните информации френската компания най-вероятно ще напусне WRC преди началото на следващия сезон и това ще отвърже ръцете на Себ. Досега се знаеше, че дори и да напусне Citroen Ожие няма право да кара за друг отбор в световния рали шампонат. Французинът вече заяви, че 2020 ще е последният му сезон, като плановете му бяха да кара за Citroen, но сега това може да се промени.

Естествено, Томи Макинен не пожела да потвърди нищо от това.

„Все още не, нямаме нищо за казване – обясни 4-кратният световен шампион. – Честно, още нищо нямаме. В момента нищо не мога да кажа. В момента, в който имаме нещо, което е на 100 процента сигурно, ще го съобщим. Надявам се, че ще стане до края на следващата седмица.”

Според друга непотвърдена информация шансовете на Еванс да кара за Toyota рязко са нараснали, след като Ожие го е посочил за предпочитания от него съотборник при преговорите с Макинен.

19-годишният световен шампион във WRC2 Pro Кале Рованпера ще кара третата Yaris WRC догодина, а японското протеже на тима Такамото Кацута ще е с четвъртата кола в определени ралита, но неговата Toyota няма да е с цветовете на заводските коли.

След напускането на Танак, чийто 2-годишен договор изтече, все още не се знае какво ще се случи с Крис Мийк и Яри-Мати Латвала, като контрактите им с тима изтичат в края на тази година.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ