Единственото Zagato Raptor се продава

15 November 2019 12:36
Единственото Zagato Raptor се продава
Единственото Zagato Raptor се продава Единственото Zagato Raptor се продава Единственото Zagato Raptor се продава Единственото Zagato Raptor се продава Единственото Zagato Raptor се продава Единственото Zagato Raptor се продава Единственото Zagato Raptor се продава Единственото Zagato Raptor се продава Единственото Zagato Raptor се продава Единственото Zagato Raptor се продава
Прочетете повече за:
ZagatoRaptorLamborghini Diablo VTтъргSotheby’s

На аукциона на Sotheby’s в Абу-Даби ще бъде продаден единственият екземпляр Zagato Raptor Concept. Автомобилът с характерен дизайн е построен на агрегатите на Lamborghini Diablo VT и е показан на автосалона в Женева през 1996 г.


Концептът Zagato Raptor е проектиран съвместно с Lamborghini и с бившия светоен шампион по скелетон Ален Вики. Идеята е, серийният модел да излезе в ограничена серия, която да попълни времето за производство между Diablo и неговия приемник Canto. В крайна сметка и двата автомобила не стигат до конвейера, а мястото на Diablo е заето от Murcielago.

 

За Zagato суперколата Raptor е първият автомобил, проектиран на компютър. Това позволява отказване от пълномащабен макет, като всичко - от първите рисунки до готовата машина, става за 4 месеца. Шасито на колата представлява тъбна рама, а каросерията е направена от карбон. Покривът може да се сваля, като мястото над пътника се покрива със специален елемент.

 

От Diablo е взета 6-степенната механична скоростна кутия, системата за задвижване на четирите колела с централен диференциал и атмосферен V12 с обем 5.7 литра. Двигателят е с два разпределителни вала, като развива 492 к.с. и 580 Нм. По-късно му е поставен механичен компресор и мощността скача до 620 к.с. Благодарение на леките материли Raptor тежи с 300 кг. по-малко от донора си, като ускорява от 0 до 100 км/ а 3,9 секунди. Машината няма нито ABS, нито система против буксуване.

 

До 2000 года Zagato Raptor принадлежи на Виси, който го продава за 216 000 долара. Сега Sotheby’s оценява колата на повече от 1 млн. долара.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ