Ford представи електрическия Mustang Mach-E

18 November 2019 08:55
Ford представи електрическия Mustang Mach-E
Ford представи електрическия Mustang Mach-E Ford представи електрическия Mustang Mach-E Ford представи електрическия Mustang Mach-E Ford представи електрическия Mustang Mach-E Ford представи електрическия Mustang Mach-E Ford представи електрическия Mustang Mach-E Ford представи електрическия Mustang Mach-E Ford представи електрическия Mustang Mach-E Ford представи електрическия Mustang Mach-E Ford представи електрическия Mustang Mach-E

Новият Ford Mustang Mach-E беше представен официално, като на външен вид наистина донякъде прилича на легендарния масъл-кар, но има и съществени различия. Основното от тях е електрическото задвижване, което го превърща в основен конкурент на бъдещата Tesla Model Y.


Ако във външността на кросоувъра има елементи от дизайна на легендарния Mustang, то неговият интериор е разработен от нулата. Основна роля в него и играе гигантският сензорен екран с диагонал 15,5 инча, като това е един от най-големите екрани, поставяни на централна консола на автомобил. Има и информационно-развлекателна система от ново поколение, което е с елементи на изкуствен интелект.

 

Друга особеност на Mach-E са двата багажника. Предният има обем от 136 литра, а задният разполага с 821 литра. Ако вторият ред седалки бъде прибран в пода, обемът на това пространство се увеличава зо 1688 литра.

 

Базовата версия на крос-купето е със задно предаване, а по-скъпите варианти ще има и система за задвижване на четирите колела. Батериите с капацитет 75,7 кВт/ч осигуряват мощност от 259 к.с., като при варианта със задно предаване въртящият момент е 414 Нм, а този със 4х4 разполага с 565 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч при версията със задно предаване е 6 секунди, а пробегът с едно зареждане е 370 км. При варианта с 4х4 ускорението отнема 5 секунди, но и пробегът е по-малък - 338 км.

 

Версията Mach-E Premium ще получи акумулатори с капацитет 98,8 кВт/ч, а мощността на електромотора ще е 286 к.с. Съответно и пробегът нараства до 483 км. Съответно, и при нея ще има вариант със задвижване на четирите колела с мощност 338 к.с. и пробег от 453 км.

 

Последна ще се появи модификацията GT, която ще е два електромотора със съвкупна мощност от 465 к.с. и 830 Нм. Нейният пробег с едно зареждане ще е 378 км. Тя ще е и най-скъпата, като ще стартира от 60 500 щатски долара. За сравнение, базовият вариант започва от 43 895 долара.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ