Човекът, който купи последния SAAB

18 November 2019 12:04
Човекът, който купи последния SAAB
Източник: NEVS
Човекът, който купи последния SAABЧовекът, който купи последния SAABЧовекът, който купи последния SAABЧовекът, който купи последния SAABЧовекът, който купи последния SAABЧовекът, който купи последния SAAB
През октомври последният произведен SAAB отиде на търг, като става въпрос за 9-3 Aero Turbo 4 от 2014 – рядка версия на популярния 9-3. Цената на колата стигна 465 000 шведски крони или 48 200 долара, платени от Клаус Спангаард, а продажбата беше потвърдена на страницата на NEVS – компанията, която наследи SAAB. Парите от този търг ще отидат за награда за университетски проект за „устойчиво развитие”, потвърдиха от компанията.

Последният SAAB може да е на 5 години, но всъщност е на много малко километри – едва 66, като по-голямата част от тях са навъртени на тестовото трасе на марката до Тролхатен за промоционална фотосесия.

Този 9-3 Aero Turbo 4 се задвижва от 2-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор EcoTec с мощност 220 конски сили, който задвижва предния мост чрез 6-степенна автоматична трансмисия. Интериорът предлага изцяло кожен салон.

Историята на SAAB имаше тъжен край, но наследството на шведската марка остава, а Клаус може да се гордее с това, че вече притежава интересна частица от световната автомобилна история.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ