Какво искат клиентите?

19 November 2019 05:46
Какво искат клиентите?
Източник: Cadillac
Отговорът на въпроса какво искат клиентите почти винаги е ключ към сериозни пазарни успехи, стига, естествено, да е правилен. Нещо подобно се случва в световен мащаб и в постоянно растящия сегмент на SUV автомобилите, където търсенето не отслабва, а компаниите вече се изчерпват откъм идеи за това какво по-интересно да предложат на клиентите.

Главният дизайнер на GM Майкъл Симкоу обаче дава важно мнение по въпроса, като хвърли светлина върху това колко трудно се създава дизайна на един SUV модел, както и как може да се променят формите на популярните возила.

В основата на затрудненията на дизайнерите стои желанието на маркетинг специалистите да лансират повече SUV модели, за да присъства марката в повече пазарни ниши. Това означава, че отделните модели трябва да се отличават един от друг, ако е възможно, разбира се. Тук Симкоу дава и първата рецепта за еволюцията на тези автомобили – те трябва да станат по-ниски и „по-аеродинамични”, като това ще се случи в следващите няколко години.

Клиентите искат удобство и практичност, така че тези функции ще останат характерни за SUV моделите. Но също така, купувачите държат и на „добре стилизирания дизайн”, с други думи искат автомобил, „на който ще се възхити и съседът”. Плюс предстои и възходът на модели, които ще предлагат „повече емоции”. Понякога е доста трудно да се ориентира човек в обясненията на дизайнерите, които трябва да използват само думи, за да обяснят идеите си.

Интересното е, че Симкоу смело настъпи и в територията на маркетинга в подкаста на Brembo, като прогнозира, че на американския пазар традиционните седани няма да изчезнат, тъй като клиентите продължават да търсят различни по вид и излъчване автомобили. Но според него, това не означава, че комби моделите, които са много популярни в Европа, ще успеят да се наложат и в Щатите. Основната причина за това е, че SUV моделите все повече заприличват на леки коли и така изместват комби версиите на традиционните модели.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ