Bugatti готови електромобил за по-малко от 1 млн. евро

19 November 2019 08:42
Bugatti готови електромобил за по-малко от 1 млн. евро
Bugatti готови електромобил за по-малко от 1 млн. евроBugatti готови електромобил за по-малко от 1 млн. евро

Френският автомобилен производител Bugatti Automobiles е известен със своите хиперколи, които поставят рекорди и печелят различни състезания. В гамата на марката обаче има само един модел - Chiron, който струва 2,5 млн. евро. Към него ще се присъедини и втори, който ще е на доста по-ниска цена.


Това ще е "гран-турър" или кросоувър с електрическо задвижване, който ще може да вози до 4 човека и ще струва между 500 000 и 1 млн. евро. Според изпълнителния директор на Bugatti - Стефан Винкелман, в момента се водят преговори с компанията-майка Volkswagen за осигуряване на инвестициите за разработка на такъв модел.

 

"Индустрията се развива много бързо и което е по-важно - променя се коренно. Това кара дори брандове като Bugatti да търсят нови пътища за развитие за бъдеще", коментира Винкелман.

 

По-рано Bugatti носеше само загуби на VW Group, но според Винкелман, компанията му вече заработва "прилични приходи" и трябва да започне да оправдава съществуването си не само с инженерни достижения, но и с бизнес-аргументи.

 

Очаква се промените в индустрията да засегнат и самата марка Bugatti. Идеята на генералният на VW Group Херберт Дис е да увеличи печалбите на брандовете от висок клас, като за целта ще бъде създадена нова супергрупа, в която ще влязат Bugatti, Bentley и Lamborghini.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ