Трактор вдигна 241 км/ч

19 November 2019 13:48
Трактор вдигна 241 км/ч
Трактор вдигна 241 км/чТрактор вдигна 241 км/ч

Компанията JCB, чиято трактор Fastrac през лятото успя да развие скорост от 167 км/ч, сега представи неговата втора модификация. С нея производителят подобри собствения си рекорд и попадна в Книгата на рекордите Гинес.


Най-доброто постижение беше записано от състезателя Гай Мартин, който управляваше трактора и предишния път. На летището в Елингтън той успя да вдигне 241 км/ч, но в Книгата на рекордите влиза резултата от 217,6 км/ч, тъй като се взима предвид средната скорост при два опита.

 

 

За да се увеличи мощността на трактора, инженерите са преработили сериозни неговия двигател, като само добавили механичен компресор с електрическо управление, а налягането в турбината е увеличено с 230%. Поставена е и нова горивна помпа с налягане от 2500 бара. Колко е мощността на машината не се разкрива, но със сигурност е повече от 1014 к.с. (толкова беше при предишното поставяне на рекорда)€

 

През юни Мартин успя да ускори Fastrac до 167 км/ч, като подобри с 27 км/ч постижението на пилота на Top Gear - Стиг, регистрирано през 2018 г. Предишният рекорд на JCB обаче не беше записан, тъй като на него не присъства представител на Книгата Гинес.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ