Citroen се извини с Ожие и напусна

20 November 2019 16:07
Citroen се извини с Ожие и напусна
Източник: sebastien-ogier.com
Citroen обяви края на програмата си в световния рали шампионат след края на този сезон и се оправда с напускането на 6-кратния световен шампион Себастиен Ожие. Официалното съобщение на френската компания дойде днес след поредица спекулации, че Citroen може да си тръгне заради предстоящата програма на Peugeot в световния шампионат за издръжливост.

Ожие и другият пилот на Citroen Есапека Лапи имаха договори и за догодина, като Себ дори беше обявил, че 2020 ще е последният му сезон и след това ще се пенсионира.

2019 се оказа труден сезон за Ожие и Citroen, като французинът не успя да защити световната си титла – основно заради технически проблеми и слабото развитие на C3 WRC.

„Citroen реши да се прекрати програмата си в световния рали шампионат за 2020 година заради липсата на първокласен пилот за следващия сезон”, се казва в съобщението на Citroen.

„Нашето решение да се изтеглим от световния шампионат след края на 2019 следва това на Себастиен Ожие да напусне Citroen Racing – потвърди главният изпълнителен директор на Citroen Линда Джаксън. – Не сме искали да сме в тази ситуация, но не можем да си представим сезон 2020 без Себастиен.”

В понеделник Toyota ще обяви пилотите си за следващия сезон: Ожие, Елфин Еванс, който идва от M-Sport и новият световен шампион във WRC2 Pro Кале Рованпера. Все още обаче няма официална информация за това дали Ожие отива в Toyota.

Лапи обаче остава без отбор за догодина и шансовете му да продължи кариерата си на заводски пилот не са големи.

Hyundai вече привлече новия световен шампион Ойт Танак от Toyota, като той ще кара заедно с Тиери Нювил, а третата кола на тима ще си делят Себастиен Льоб и Дани Сордо.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ