BMW се сбогува с i8 с уникална серия

21 November 2019 08:39
BMW се сбогува с i8 с уникална серия
BMW се сбогува с i8 с уникална серияBMW се сбогува с i8 с уникална серияBMW се сбогува с i8 с уникална серияBMW се сбогува с i8 с уникална серия
Прочетете повече за:
BMW i8Ultimate Sophisto Editions

По-рано тази година от BMW обявиха, че спират производството на хибридния роудстър i8. А на автосалона в Лос Анджелис компанията представи и версията, с която ще бъде сложен край на масовото производство на модела. Тя се кава i8 Ultimate Sophisto Editions, като от нея ще бъдат произведени само 200 бройки.


Задвижването на това BMW i8 е стандартното за модела - бензинов тубомотор с обем 1,5 литра, който е комбинират с електрически двигател и стартер-генератор. Съвкупната мощност е 374 к.с. и 570 Нм, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,4 секунди при купето и 4,6 секунди при роудстъра. Само на ток i8 може да измине до 55 км, а разходът на гориво е 1,8 л/100 км.

 

Новите версии на купето и роудстъра се предлага в оттенък Sophisto GreyBrilliant Effect или в двуцветен вариант Black и E-Copper. Автомобилът e оборудван с 20-цолови джанти и задни светлини с уникална форма. Хибридът получава допълнителен комплект Shadow Linec, състоящ се от черни декоративни елементи, проекционен дисплей и аудисистема Harman Kardon.

 

Производството на двата автомобила ще стартира в края на годината. Тогава трябва да станат ясни и техните цени.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ