Ожие обясни раздялата си със Citroen

21 November 2019 09:30
Ожие обясни раздялата си със Citroen
Източник: sebastien-ogier.com
6-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие коментира раздялата си с тима на Citroen, като французинът говори пред британското списание Autosport. Себ напусна в края на този сезон, а договорът му беше за още една година, като Ожие беше обявил, че 2020 ще е последната му кампания в WRC.

Вчера Citroen официално обяви, че се изтегля от световния рали шампионат, като напускането на Ожие беше посочено като основната причина за това решение.

Очаква се, че в понеделник Toyota ще представи Ожие и Елфин Еванс като новите пилоти на тима за следващия сезон.

Ожие обясни, че е останал изненадан от мотивите на Citroen, описани в официалното съобщение, но отказа да коментира спекулациите, че за първи път е видял документа при публикуването му в интернет.

„Може би комуникациите не винаги са били силната страна на Citroen – дипломатично заяви Ожие, който допълни, че е притеснен от посланието, което Citroen дава към другите участници в шампионата. – Когато от тима казват, че в момента няма други първокласни пилоти, това е неуважение към колегите ми в спорта.”

Французинът посочи и основната причина за раздялата му със Citroen.

„Едно от основните неща, които са в основата на моето решение е ритъмът на развитие на C3 WRC и скоростта, с която колата прогресираше, която определено не беше достатъчна – обясни Ожие. – Още в хода на този сезон стигнахме до общото мнение, че колата не се развива достатъчно и ние отстъпваме като представяне на нашите съперници. Това не е само мое мнение, всеки, който е карал тази кола е на това мнение.”

Въпреки раздялата със Citroen и начина, по който стана това, Ожие акцентира, че не съжалява за завръщането си в тима, с който влезе в световния шампионат.

„От самото начало бях наясно, че това предизвикателство е трудно и никога не съм се страхувал от това – заяви бившият шампион, който взе 6 поредни титли. – Затова, дори и днес, изобщо не съжалявам, че се захванах с това предизвикателство, въпреки че се провалихме.”

Себ отказа да коментира и плановете си за 2020, въпреки упоритите слухове, че още в понеделник ще бъде представен като пилот на Toyota.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ