Lambo за дигиталния свят

26 November 2019 10:37
Lambo за дигиталния свят
Източник: Lamborghini
Lambo за дигиталния святLambo за дигиталния святLambo за дигиталния святLambo за дигиталния святLambo за дигиталния святLambo за дигиталния святLambo за дигиталния святLambo за дигиталния святLambo за дигиталния святLambo за дигиталния свят
Lamborghini използва световните финали на шампионата Gran Turismo – играта, сертифицирана от ФИА, за да представи V12 Vision Gran Turismo. Прототипът, показан в Монте Карло, е истински едноместен болид, който участниците в Gran Turismo Sport ще могат да „подкарат” през пролетта на следващата година.

Подобно на концептите за играта, създадени от Jaguar, Bugatti, Hyundai, Zagato и т.н, и тук е налице футуристичен дизайн, който, за съжаление, едва ли някога ще видим в серийно производство.

„Lambo V12 Vision Gran Turismo е създаден с една цел – да е най-добрият виртуален автомобил в историята – скромно обясни директорът на дизайнерския център на Lamborghini Митя Боркерт. – Той е създаден за младите геймъри и феновете, които обичат нашата марка. Този концепт беше възможност за нашите дизайнери да демонстрират гениалния си талант, да изразят себе си. Създадохме автомобил, който отразява нашите виждания за развитие на иновативните технологии, особено по отношение на олекотяване на материалите и хибридното задвижване.”

V12 Vision Gran Turismo се задвижва от хибридната система, използвана при Sian. Италианската компания не дава повече подробности, затова се връщаме към данните на Sian – 6,5-литров атмосферен V12 бензинов двигател, който работи с 48-волтова електрическа система, а общата мощност е 891 конски сили. Максималната му скорост е електронно ограничена на 350 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 2,8 секунди.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ