VW Golf GTI на тестове

30 November 2019 07:38
VW Golf GTI на тестове
Източник: TopGear
VW Golf GTI на тестовеVW Golf GTI на тестовеVW Golf GTI на тестовеVW Golf GTI на тестовеVW Golf GTI на тестове
Изпитанията на GTI версията на осмото поколение на VW Golf навлязоха в нова фаза и вече се появиха първите кадри от тестовите километри на сняг. Ако помните, през юли видяхме снимките от тестовете на Северната дъга на „Нюрбургринг”, а сега близо до Полярния кръг автомобилите са почти без камуфлаж.

Осмото поколение на Golf е вече факт, така че сега е по-лесно да се прогнозира какво да очакваме от GTI версията, която ще получи много елементи в дизайна от plug-in хибрида GTE – основно радиаторната решетка, задният спойлер, праговете и т.н.

Почти сигурно е, че новият Golf GTI отново ще се предлага с 2-литров бензинов турбо мотор, като е възможно да е мек хибрид – с 12-волтова система, като при новото Audi A4 TFSI, което използва същия двигател. В компанията очакват по-голямата част от продажбите да са с автоматик с два съединителя, но Golf GTI ще се предлага и с 6-степенна механична трансмисия.

За да остане в битката с Renault Megane RS или Ford Focus ST, новият Golf GTI ще трябва да получи увеличение на мощността и тя се очаква да е между 270 и 300 конски сили. И тъй като GTI вариантът се очаква да се появи около 1 година след Golf 8, то прогнозите за представянето му вече са по-точни.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ