Dodge работи над спортен SUV

02 December 2019 08:34
Dodge работи над спортен SUV
Прочетете повече за:
DodgeSUVJourneyFiat-Chrysler

Компанията Dodge разработва наследник на модела Journey, като това ще бъде спортен кросоувър със средни размери, изграден на шасито на Alfa Romeo Stelvio. Дизайнът на автомобила, който ще се появи през 2022 г., ще бъде в стила на съвременните Charger и Challenger.


Идеята на ръководството на компанията е гамата на Dodge да продължи да се развива с помощта на италианската платформа Giorgio, известна от седана Giulia и всъдехода Stelvio. Вероятно, в рамките на концерна Fiat-Chrysler ще бъдат унифицирани и двигатели за американските модели. Базовата версия на кросоувъра на Dodge ще получи 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра и мощност 280 к.с., докато топ-вариантите ще разчитат на V8 HEMI или на редови 6-цилиндров агрегат с мощност около 500 к.с.

 

Базовата версия на бъдещия модел ще е със задно предаване, а системата 4х4 ще се предлага като опция. Като размери автомобилът ще е сравним с Alfa Romeo Stelvio и ще има 5 места в салона. Така кросоувърът на Dodge ще избегне конкуренцията с по-големия Jeep Grand Cherokee, чието ново поколение ще се появи през 2021 г.

 

Засега от Dodge не потвърждават слуховете за разработка на подобен модел, но не се изключва възможността, той да получи електрифицирани версии. Още повече, че Alfa Romeo вече обяви предстоящия дебют на екологично чист всъдеход, чиито агрегати може да бъдат използвани и от други модели на концерна Fiat-Chrysler.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ