Вилньов: Льоклер не е готов за лидер

03 December 2019 13:35
Вилньов: Льоклер не е готов за лидер
Източник: Ferrari
Новият пилот на Ferrari Шарл Льоклер все още не е готов да е лидер на Скудерията, смята световният шампион във Формула 1 за 1997 Жак Вилньол.

„Ferrari се провалиха този сезон – обясни в типичния си директен стил канадецът. – Една от причините е конфликтът между пилотите. През пролетта никой не каза на Льоклер: „Това е първият ти сезон в отбора и едва втори във Формула 1. Давай го по-спокойно и се учи от Фетел.” Ако бяха подходили така, може би италианците щяха да постигнат по-сериозни резултата.

„Вместо това Льоклер се бореше да се доказва още от първото състезание, да убеди всички, че той е новият лидер на отбора, че с него е свързано бъдещето. Феновете приеха тази идея и дори го наричат „спасителя на Ferrari”, това стигна и до медиите и се отрази негативно и на Фетел. Той изпадна в същата ситуация, в която беше и когато Дениъл Рикардо дойде в Red Bull.

„Всичко това нямаше как да помогне на Ferrari, а се оказа, че Льоклер не е готов да е лидер на тима. Този сезон той печелеше квалификации, печелеше състезания, но не участва в битката за титлата. Не знам как ще се справи с това Матиа Биното. По времето, когато за Скудерията караха Ървайн и Барикело правилата спрямо тях бяха прости, но сега явно не е така и от ситуацията не се вижда изход.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ