Формула Е стана световен шампионат

03 December 2019 14:03
Формула Е стана световен шампионат
Източник: Formula E
Международната автомобилна федерация (ФИА) официално присъди на Формула Е статут на световен шампионат, 5 години след старта на състезанията с електрически болиди. Формула Е получава този статут за следващия седми сезон – 2020-2021 година.

„Създаването и развитието на Формула Е се оказа страхотно приключение – заяви президентът на ФИА Жан Тод. – Горд съм, че днес можем да потвърдим статута на Формула Е на световен шампионат.

„Шампионатът се развива с всеки изминал сезон, състезанията се оказаха важни за автомобилната индустрия, като в началото на този сезон във Формула Е влязоха още две големи автомобилни компании.”

Става въпрос за Mercedes и Porsche, а там вече се състезават и Audi, DS, Jaguar, Nissan, BMW, Nio, Penske и Mahindra.
Нелсон Пикет-младши спечели първата титла в историята на Формула Е, след това триумфираха Себастиен Буеми, Лукас ди Граси и Жан-Ерик Верн, като французинът е единственият с две титли. Шестият сезон започна в края на ноември с два старта в Саудитска Арабия и продължава през януари със състезание в Чили.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ