McLaren разкри новата си стратегия

06 December 2019 07:58
McLaren разкри новата си стратегия
McLaren разкри новата си стратегияMcLaren разкри новата си стратегия
Прочетете повече за:
McLarenхибридипланнови модели

Британският производител McLaren започва електрификация на моделната си гама. Тя ще стартира с излизането на нов флагман на марката, който ще бъде плъг-ин (зареждащ се от мрежата) хибрид със задвижване на четирите колела. Автомобилът ще бъде построен на нова платформа, която ще видим през пролетта, а премиерата на модела ще е през 2021 г.


Само на ток автомобилът ще изминава до 32 км, но пък ще предлага забележителни динамични характеристики, твърдят от компанията.Ускорението от 0 до 97 км/ч (60 мили по американските стандарти) при новия модел ще отнема само 2,3 секунди. От толкова се нуждае флагманът на марката P1, който също е хибрид, но със задно предаване, докато последният модел - Senna, прави това за 2,8 секунди.

 

Като цяло, всички модели на McLaren ще преминат на хибридни агрегати през следващите 3-4 години. Засега компанията не планира пускане на електрически модели, тъй като разработката им е прекалено скъпа, а наличието на голяма батерия ги прави прекалено тежки. При хибрида е различно, тъй като акумулаторът ще добави само 30 кг. към теглото, като те ще бъдат компенсирани от увеличената мощност на задвижващия агрегат.

 

В компанията предвиждат, че следващото поколение батерии може да разреши тези проблеми, тъй като те ще бъдат доста по-леки. Дотогава обаче McLaren ще продължи да залага на бензинови двигатели, които ще бъдат част от хибридни системи. Според ръководството на британския производител, този период може да продължи поне още 30 години.

 

Интересното е, че сред планираните нови модели няма нито един кросоувър. А причината е, че няма как подобен автомобил да бъде изграден на шаси със средно разположение на мотора. Проектирането и изграждането на платформа с предно разположение на двигателя ще струва няколкостотин милиона долара, а това е сума, която британците не планират да похарчат.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ