Пистовият Nissan GT-R излиза на пътя

13 December 2019 09:24
Пистовият Nissan GT-R излиза на пътя
Прочетете повече за:
Nissan GT-RJRM GT23суперкола

Суперколата Nissan GT-R има версия за състезания - GT1, която ще се предлага и в "граждански вариант", тоест ще може да се движи по обществени пътища. С преработката на автомобила са заема британската фирма JRM Group. Тя има огромен опит при направата на състезателни коли, като подготвя сериозни промени в конструкцията на японското купе.


На първо място, ще бъде преразгледано разположението на силовия агрегат, като скоростната кутия ще бъде преместена към задната ос. За целта 6-степенна роботизирана трансмисия ще бъде заменена от секвенциална с пневматично управление. Двигателят - 3,6-литров V6 с две турбини от GT-R Nismo, остава, но мощността му ще бъде увеличена с 50 к.с. - до 650 к.с. А най-оригиналното решение е отказът от системата за задвижване на четирите колела в полза на задното предаване.

 

Промени ще има и в окачването, като пътният просвет ще може да се регулира. Самата кола ще получи името JRM GT23 и ще може да издържа на натоварване до 2 G при условие, че се използват специални състезателни гуми. Предвиждат се големи възможности за персонализация за всеки автомобил, включително и добавяне на 100 к.с. към мощността. Интериорът със състезателни седалки и волан, както и приборният панел си остават.

 

Засега динамичните характеристики на суперколата не се съобщават, но пистовият вариант ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,6 секунди, като този показател вероятно ще бъде запазен и при JRM GT23. Още повече, че предвиденото тегло на новата версия ще е 1275 кг.

 

Британската компания планира да произведе 23 бройки от този GT-R (това си личи и от името), като всяка от тях ще струва 380 000 паунда (500 260 щатски долара). От JRM Group обещават да доставят автомобила във всяка точка на планетата.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ